onsdag 26. mars 2008

Alene for første gang...

I går var Storm hjemme alene for første gang, både Reidar og jeg var på jobb.
Selv om vi har trenet en del på å la Storm være alene hjemme, så må jeg innrømme at det var med tungt hjerte vi forlot han.....*sukk*.

Men det gikk veldig greit, naboen vår Wenche holdt et øre med Storm, noe som var veldig fint for oss som satt på jobb å lurte på om det var mye bjeffing og lyd fra Storm.
Vi dro litt før åtte, og det hadde vært stilt frem til halv ti. Da var Wenche nede å tok Storm ut på en luftetur, noe som han ble veldig glad for!! Og det varmet et matmor og matfars hjerte...

Jeg tok lunsjen hjemme, fra 11:00 til 12:00, og han var veldig lykkelig da jeg kom inn døra:)
Etter en lang luftetur med leking og tissing, gikk vi inn og Storm la seg i buret sitt å sov.
Reidar kom hjem kl 15:00, og han ble tatt veldig godt imot!!

Så alt i alt gikk det jo egentlig ganske greit, men både jeg og Reidar har litt vondt i oss for å la han være hjemme alene, selv om det ikke blir så lenge i slengen.
Dersom det er andre som har erfaringer/tips rundt dette, så tas det imot med takk!!

I dag er Reidar hjemme med sykt barn, så i dag har Storm selskap hele dagen, kjennes godt! :)

Ellers så går det veldig fint med oss, Storm er blitt veldig flink å lyde på kommandoen "sitt", og når vi er ute så løper han uten bånd og han drar aldri langt fra oss. Når vi setter oss på huk og sier "kom" eller plustrer så er han snar å komme.
Han er ikke særlig lysten på å dra ut på kveldene etter at han har spist, virker nesten som han er litt mørkredd og at det er litt ekstra guffent når det er så kaldt ute. Han er snar å gjøre fra seg, så løper han rett til døra og venter på å få bli sluppet inn.

Vi har jobbet mye med å få av han den værste bitingen, og det er fremskritt hver dag. Det er vel ikke noe fasitsvar på dette, så vi må bare fortsette jobbingen til han ikke biter mer.

Når det gjelder maten så har det vært litt rart frem til nå, de første dagene spiste han bra, så dabbet det litt av. Men nå er matlysten kjempebra! Han får mat morgen , middag og kveld.
Når han går fra matskåla, uansett om den er tom eller ei, så tar vi skåla vekk fra gulvet. Vi har bestemt oss for å værekonsekvent på at dersom han ikke spiser opp maten han har fått, så får han vente til neste måltid.

Syns han var vokst mye bare på litt over ei uke, fortsetter det sånn så er han jo plutselig fullvokst! hehe.

Vi skal på kurs i april, http://www.norskhundeskole.no/, det blir veldig spennende!
Men vi tror det er fornuftig å komme igang tidlig, kanskje spesielt for oss som ikke har hatt hund før.
Og første tirsdag i hver mnd arrangeres det valpefest her på Mo i Rana, en sammenkomst som arrangeres av Rana trekk- og brukshundklubb, formålet er å sosialisere og ha miljøtrening på valpen. Se her http://www.rtbk.no/valpefest.html for mer info.
Så det må vi jo dra på:)

Og for de av dere som ennå ikke har kjøpt griseører; løp å kjøp!! :) det er susen!

Ha en super onsdag, vi er jo halvveis til helg!!

Hilsen oss i vinterland:)

Ingen kommentarer: